מפגש מומחים בנושא תמ"א 42

המפגש למוזמנים בלבד.
*המפגש למוזמנים בלבד.
תמ"א 42 טומנת בחובה הזדמנות להביא למהפכה בתחום התחבורה בישראל, תוך מתן דגש ועדיפות לתחבורה ציבורית ותחבורה בלתי ממונעת על מנת להגביר את הנגישות, להפחית את יוקר המחיה, להגביר את הבטיחות בדרכים ולשפר את איכות חיי כלל תושבי המדינה. לאור זאת, תחבורה היום ומחר תקיים מפגש מומחים בנושא על מנת לדון באופנים בהם התוכנית מבטיחה מימושן של מטרות אלה.
תמ"א 42 תקבע את תקבע את היעדים הלאומיים ואת עתיד מערכות התחבורה הציבורית והיקף השימוש בהן לעשורים הקרובים, ותשפיע ישירות על תשתיות רכיבה על אופניים והליכה ברגל. על כן דיון זה הינו ראשון במעלה בחשיבותו עבור כל הגורמים בישראל המשפיעים ומושפעים מתחום התחבורה. אנו עומדים בשלב קריטי לפני הדיון בפרטי התוכנית בוועדת העורכים ולקראת אישור התמ"א בשנת 2016 ושילובה בתכנית מתאר ארצית מאוחדת לכלל התחומים בישראל.
הדיון יתקיים במתכונת של שולחן עגול ב-26 ביוני 2016 באוניברסיטת תל אביב, בהשתתפות חברי פורום ארגוני התחבורה ומוזמנים אליו חברי ועדת העורכים של התמ"א, נציגי הרשות הארצית לתחבורה ציבורית, משרד ראש הממשלה, משרד האוצר, משרד האנרגיה, החברות הממשלתיות לתחבורה, קק"ל, פורום ה-15, מרכז השלטון המקומי והרשויות המקומיות.
|